Empaat, Power Jezelf!

Mensen met een empatische persoonlijkheid hebben een sterk ontwikkeld invoelend-en inlevingsvermogen. Ze maken snel connectie met anderen. Anderen voelen zich door hen echt gehoord. Ze zijn behulpzaam, geïnteresseerd, inlevend, een luisterend oor…kortom een persoon waar je echt op kunt bouwen.

Maar als empaat soms voel je je soms leeggezogen. Niet altijd weet je waar dat gevoel vandaan komt en of het wel van jou is. Je wilt anderen graag helpen maar regelmatig gaat het ten koste van jezelf. Je vindt het lastig om hierin je grenzen aan te geven. Als het je teveel wordt, raak je prikkelbaar. Dan wil je het liefst alles en iedereen ontvluchten. De confrontatie aangaan vind je moeilijk. Je wilt tenslotte niemand kwetsen of teleurstellen.

Empathie is een prachtige eigenschap en vaardigheid maar wanneer je teveel van jezelf geeft, raak je uit balans. Het kan dan voelen alsof je verstrengeld raakt in een ‘moeten’. Als de balans langdurig of veelvuldig wordt verstoord, beïnvloedt het je vitaliteit. Je voelt je vermoeid, raakt overprikkeld, je piekert. Je kunt op gegeven moment de connectie met jezelf verliezen.

Het coachingsprogramma Empaat, Power Jezelf! helpt je meer zelfinzicht te krijgen waarom je teveel energie weggeeft en helpt je hierin balans te creëren. Hierdoor ben je beter in staat je eigen grenzen te voelen en gezonde grenzen aan te geven zonder schuldgevoelens.

Tijdens de coaching sessies krijg je de volgende handvatten.

  • Aanvoelen en aangeven van je grenzen
  • Filteren van emoties (van jezelf of anderen)
  • Relativeren (ik ben mijn gedachten & emoties niet, ik heb ze)
  • Omgaan met piekeren
  • Baas worden over je innerlijke saboteur
  • Leren ontprikkelen

Het programma bestaat uit 6 modules en duurt ongeveer 4 maanden. De coaching sessies vinden plaats vanuit de praktijkruimte van Sensibel, Centrum voor Healing en Bewustzijn of via Skype. Ook krijg je ook toegang tot de online leeromgeving waar je meer informatie over de verschillende onderwerpen kunt lezen en oefeningen thuis kunt doen.

Investering €875,- of 3x 291,66