Over Vitaal in Beelt

De basis voor een gelukkig leven is vitaliteit. Vitaliteit omvat je gevoelswereld, mindset en je fysieke gezondheid. Het geeft je veerkracht om wat er ook op je pad komt aan te kunnen. Wanneer je langdurig onvoldoende voor jezelf zorgt, raak je uit balans. Dit heeft een negatief effect op je vitaliteit en in feite dus je levensgeluk. Voor mensen met een (sterk) empathische persoonlijkheid is in balans blijven een uitdaging. Empaten hebben van nature een zeer sterk ontwikkeld invoelend vermogen, staan veelvuldig klaar voor anderen, soms ten koste van zichzelf en zijn erg gevoelig of beïnvloedbaar voor energie en emoties van anderen.

Mijn naam is Esmeralda Beelt en als Transformatie Coach begeleid ik mensen bij het terugpakken van hun vitaliteit, oftewel hun levensgeluk. Dit doe aan de hand van drie pijlers; empowerment, talenten ontdekken en een gezonde levensstijl. 

Over mij

Mijn verlangen om mensen op professioneel vlak te helpen doormiddel van coaching ontwikkelde zich pas rond mijn 3oste. Ik kwam in een fase terecht dat ik ging afvragen wat ik nou werkelijk wilde doen met mijn leven, het zogenoemde ‘dertigers dilemma’. Dat was het begin van mijn transformatie.

Na mijn studie heb ik 14 jaar in de finance branche gewerkt. In 2012 raakte ik overspannen. Daarna werd het gevoel om meer uit het leven te willen halen steeds sterker. In 2015 nam ik de beslissing mijn baan op te zeggen. Al snel kwam ik terug bij mijn liefde voor gezonde voeding en coaching. Ik volgde een opleiding tot voedingsdeskundige en ging  aan de slag als voedingscoach. 

Tijdens mijn consulten merkte ik op dat bij een deel van de klanten doelen soms belemmerd werden door een innerlijke strijd van allerlei hardnekkige gedachten en gevoelens en niet zo zeer door een gebrek aan motivatie of wilskracht om gezonder te leven. Eten was zelden de echte oorzaak. Vanuit mijn wens om op een dieper niveau te connecten en ondersteunen, heb ik de opleiding Acceptance Commitment Therapy gevolgd. Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie waarmee je de psychologische flexibiliteit van mensen vergroot. Het helpt je omgaan met jouw vervelende gedachten en gevoelens zonder dat ze je tegenhouden het leven te gaan leiden zoals jij dat echt wilt. Ik werd enorm geïnspireerd tijdens deze opleiding, zowel privé als zakelijk. Ik had eindelijk mijn missie gevonden; coaching voor Hoofd-Hart en Lijf!