Detox-je ontspannen

Het is niet alleen belangrijk via de inname van je voeding te detoxen maar ook ervoor te zorgen dat de vrijgekomen afvalstoffen het lichaam goed kunnen verlaten. Hieronder een aantal heerlijk ontspannende methodes om de detox voor lichaam en geest  te ondersteunen. Tijdens het vitaliteitsprogramma komt dit uitgebreid aan bod. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Sauna
Wist je dat je heerlijk kunt detoxen door te zweten. Niet van inspanning maar van ontspanning en wel in de sauna! De hoge temperatuur in de sauna  zorgt ervoor dat poriën open gaan staan en dat we gaan zweten. De afvalstoffen in het lichaam worden op deze manier uitgescheiden. Een saunabezoek zorgt ook voor een verbetering van de doorbloeding en de weestand door de wisseling van hoge en lage temperaturen

Droogborstelen
Door ons hele lichaam  heen hebben we lymfekanalen en lymfeklieren die dienen als afvalstoffen-afvoersysteem van ons lichaam Door je lichaam te droogborstelen komt het lymfevocht makkelijk in beweging. Je stimuleert hiermee de doorbloeding, de stofwisseling, je verwijdert dode huidcellen, stimuleert cel vernieuwing en houdt de poriën van de huid open. Hierdoor zal de huid in staat zijn afvalstoffen en opgehoopte gifstoffen beter af te voeren in plaats van op te nemen. Meer weten over droogborstelen? Klik dan hier

Massages
Ik ken weinig mensen die niet genieten van een goede massage. Het werkt ontspannend voor lichaam en geest. Door de massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Doordat je spieren na een massage goed doorbloed zijn voelen ze weer soepel en ontspannen en afval-en gifstoffen worden door verbeterde de doorbloeding goed  afgevoerd. Dit alles doet veel goeds voor je immuunsysteem waardoor de kans op ziekte afneemt.

Wisseldouches
Over het algemeen vinden we in Nederland koud douchen niet zo fijn, vooral niet in de winter.  Maar toch is het heel goed voor het lichaam weliswaar in een iets andere vorm.

Een wisseldouche helpt bij huidproblemen en werkt verfrissend. Door tijdens het douchen af en toe het warme water uit te draaien, ‘schrikt’ je lichaam en doet het zijn best om je zo snel mogelijk weer op te warmen. Dit verbetert de bloedcirculatie. Een ander bijkomend voordeel is dat opgehoopte vetkussentjes minder kans krijgen zich te nestelen waardoor je cellulitis verminderd.

Yoga
Yoga is een fantastische manier om door inspanning te ontspannen. Binnen de yoga zijn diverse oefeningen die de detox bevorderen. Denk aan oefeningen voor de spijsvertering, het bevorderen van de bloedsomloop en het masseren van de organen.