Recept pompoensoep
Benodigdheden
- 1 Oranje Hokkaido pompoen ( of een andere zoete met zachte schil)
- 2 Bouillonblokjes of naar smaak ( zonder kunstmatige toevoegingen en suiker)
- 1 liter water
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 a 2 chilipepers
- Klein Stukje gember
- Half bosje verse koriander
- Zout ( himalaya, keltisch of een ander mineraalrijk zout)
- Zwarte peper

Bereiding
- Snij de pompoen in stukjes. Kies het liefst voor een biologische pompoen omdat we de schil eraan laat.
- Fruit de ui, chilipeper en de knoflook. Doe de pompoenblokjes erbij en fruit even aan in de pan.
- Doe vervolgens kokend water erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zodra de pompoen gaar is giet je het water af en hou dit apart.
- Blender de pompoen tot een gladde massa waarbij je steeds een beetje meer vocht bijvoegt totdat de gewenste dikte is bereikt.
- Rasp een beetje gember en doe dit bij de soep.
- Snij de koriander en voeg dit ook toe.
- Breng op smaak met zout en peper.